Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Кето руло с блат от тиквички с крема сирене

Кето руло с блат от тиквички с крема сирене

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Кето руло с блат от тиквички с крема сирене
Снимка: Мина Димитрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Това кето руло с блат от тиквички с крема сирене е повече от вкусно, а като добавим и че е диетично..."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • тиквички - 3 бр.
  • краве масло - 1 с.л.
  • бадемово брашно - 3 с.л.
  • кашкавал - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • копър
  • сол
  • плънка
  • крема сирене - 250 г
  • краве сирене - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват на ситно ренде заедно с кората, посоляват се и се оставят за няколко часа, да се отцедят от излишната вода.

В купа разбиваме яйцата, прибавяме разтопеното краве масло, настъргания кашкавал, бадемовото брашно с бакпулвера, накрая прибавяме и тиквичките. Всичко се разбърква до еднородна смес и се подправя със ситно нарязания копър и сол на вкус.

В голяма правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, се поставя сместа и се разпределя равномерно по цялата тава.

Пече се блатът от тиквички в предварително загрята фурна на 180°C за около 25 минути или докато се запече с приятен загар.

Плънката се приготвя, като в купа се смесват натрошеното краве сирене, крема сиренето и заквасената сметана.

При възможност пасирайте с пасатор до еднородна смес. Накрая се прибавя чесънът, нарязан на ситно или пасиран и ситно нарязания копър.

След като е изпечен и охладен, блатът се намазва с плънката равномерно и се навива на солено руло от тиквички.

Това кето руло с блат от тиквички с крема сирене е повече от вкусно, а като добавим и че е диетично...:)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: