gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Грах яхния със свинско по мамина рецепта

Грах яхния със свинско по мамина рецепта

Грах яхния със свинско по мамина рецепта
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
12/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Баба и мама я правеха така, значи и ние я правим така Любим обяд от селска яхния с грах и свинско"

Необходими Продукти

  • грах - 2 консерви по 400 г
  • свинско месо - 600 г
  • лук - 2 глави стар
  • моркови - 2 бр
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - 20 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • домати - 1 консерва от 400 г
  • вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се реже на кубчета. Овкусява се със сол, половината подправки.

Лукът се обелва и се реже на ситно. Морковите се обелват и се режат на малки кубчета.

Чесънът се обелва и се реже на ситно.

В дълбока тенджера се сгорещява олиото и в него се запържват лукът, морковите и чесънът. Слага се виното и се изчаква, докато алкохолът се изпари и ястието остане на мазнина.

След това се добавя месото и се запечатва от всички страни.

Грахът се отцежда от водата в гевгир и се слага при останалите продукти. Разбърква се хубаво, добавят се доматите, долива се вода, слагат се останалите подправки и грах яхнията се готви под капак на тих огън до готовност.

Много вкусна мамина яхния от грах и свинско.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: