Киш със спанак, козе сирене и сушени домати
Kiš sa spanaćem, kozijim sirom i sušenim paradajzom
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш със спанак, козе сирене и сушени домати

Киш със спанак, козе сирене и сушени домати

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Помощник Готвач
1267795648212
Киш със спанак, козе сирене и сушени домати
Снимка: TanyaGyurova
1 / 5
12/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"От този киш си режем допълнително парче, че и трето - уникално и апетитно съчетание на вкусове, което ни е любимо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяте тестото за киша, като смесвате брашното, маслото (студено и нарязано на малки кубчета), яйцето, солта и водата.

Размесвате го добре и го оставяте в хладилника в покрита купа, за да не поема миризми.

Задушавате спанака и лука, нарязан на ситно в тиган с малко водичка и олио.

Добавяте натрошеното козе сирене и крема сиренето и разбърквате добре.

Добавяте пестото от сушени домати и сушените домати, нарязани на ситно.

Посолявате, ако е необходимо, и дърпате от огъня.

Като поизстине, добавяте яйцето и разбърквате добре.

Разстилате тестото в тава за пай с подходящ размер, като правите малък борд по края.

Разстилате плънката върху тестото и слагате соления пай да се пече на 200°C ок 30-40 мин до златисто.

Наистина ще ви е вкусно с този киш със спанак, козе сирене и сушени домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: