Патладжани с кюфтенца и кашкавал
Patlidžan sa ćufticama i kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Патладжани с кюфтенца и кашкавал

Патладжани с кюфтенца и кашкавал

Дони НикиДони Ники
Готвач
2563k1k1k
Патладжани с кюфтенца и кашкавал
Снимка: Дони Ники
1 / 5
16/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Апетитът идва с яденето, а патладжаните са по-вкусни в тандем с доматен сос и кайма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват, измиват и нарязват по цялата им дължина с дебелина около 1 см.

С помощта на четка се намазват от двете страни със зехтин, посоляват се леко и се подреждат върху хартия за печене.

Пекат се на 200°C до леко покафеняване.

Каймата се овкусява със сол, черен пипер, чубрица, след което се оформят малки кюфтенца и се поставят в единия край на вече позапечения патладжан, а с другия край се покриват.

Върху всяко вързопче се слага по лъжичка доматен сос и се поръсва с кашкавал.

Връща се във фурната до готовност. Поднася се патладжани с кюфтенца и кашкавал с доматен сос и ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: