Еленова плешка с вино
Deer Shoulder with Wine
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Еленова плешка с вино

Еленова плешка с вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Еленова плешка с вино1 / 2
14/07/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
65 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Грабвайте пушката и бегом към гората, че сме поканили гости на еленова плешка с вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Увиваме почистената еленова плешка на руло и я завързваме с бял конец, заливаме с марината от виното, олиото и оцета и я оставяме да престои един ден на студено.

Подсушаваме месото, овалваме в брашно и го поставяме в малка тенджера. Покриваме месото с лука, нарязан на филийки, над който подреждаме тънки парченца сланина, заливаме с маринатата, посоляваме, поръсваме черен пипер, покриваме с хартия, намазана с масло, захлупваме с похлупак и печем в много слаба фурна до омекване.

Поднасяме месото съвсем горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: