Щука, задушена с червено вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
774
2k
22/09/2014
"Хищните риби имат най-вкусното месо - а в комбинация с вино си е направо неустоимо "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 621
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистената риба на парчета. Наредете я в тенджера върху нарязани на колелца лук, моркови и целина.

Сипете виното и бульона, сложете маслото и посолете, Захлупете тенджерата и оставете ястието да ври на тих огън.

Прецедете бульона, прибавете брашното и загрейте отново, докато сосът се сгъсти. Добавете сметаната и разбъркайте добре.

Сервирайте рибата със сварени картофи и гъби, поръсени с чесън. Залейте със соса. Декорирайте по желание с резени лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар