Сафрид по норвежки
Šnjur na norveški način
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Сафрид по норвежки

Сафрид по норвежки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5633k2k2k8
Сафрид по норвежки
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
21/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Каква ли е тайната на този пържен сафрид? Просто вижте рецептата долу"

Необходими Продукти

  • сафрид - 1.5 кг пресен
  • лимецово брашно - 3 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • норвежка подправка за риба - 1 с.л.
  • зехтин - 300 мл Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сафридът се измива много добре. Ако рибата е замразена предварително, се слага в купа със студена вода за 30 мин.

Сафридът се почиства много добре, като се премахват главите и вътрешностите.

След почистване се измива още веднъж.

Лимецовото брашно се слага в плитка чиния.

Прибавя се царевичното брашно и норвежката подправка за риба. Сол не се прибавя, т.к. подправката съдържа сол. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Рибата се отцежда в гевгир от водата.

Всяка риба се овалва в брашното и се оставя върху дървена дъска за 10 мин.

Зехтинът се загрява с плитък тиган.

Всяка риба се пържи в предварително загрятия зехтин от двете страни до златисто.

Сервира се сафрид по норвежки с пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: