Вкусни и лесни меденки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7699634k
Вкусни и лесни меденки1 / 2
26/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпилвера и канелата. Оформете в средата кладенче.

Разбийте яйцата със захарта и бавно на малка струйка сипете вътре олиото и разбития с малко вода мед. Бъркайте, докато получите гладка смес и я изсипете в кладенчето.

Омесете тесто и го разточете.

Изрежете с формички сладки и ги наредете в тавата за печене. Отделете белтъка на едно яйце, разбийте го и с него намажете отгоре сладките. Печете ги в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Изчакайте меденките да се поохладят и ги слепете две по две с шипков мармалад.

Готовите меденки може да топнете до половина в разтопен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: