Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуков микс на грил

Зеленчуков микс на грил

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Зеленчуков микс на грил2 / 2
26/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 250 г
  • сол - 1 с.л., едра
  • тиквички - 250 г
  • лук - 250 г
  • цикория - 1 глава, червена (200 г)
  • чушки - 250 г, почистени от семенната част
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сос от кеперси
  • каперси - 50 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • оцет - 1 ч.л., винен
  • люти чушки - 1 бр., червена
  • босилек - 4 листа
  • сол - 1/8 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на дебели филии (5 мм), осоляват се и се оставят в гевгрир да се отцеждат за около час. Тиквичките и лукът се режат на кръгчета.

Червената цикория се разделя на сегменти. Чушките се режат на ленти. Зеленчуците се поръсват със сол, черен пипер и зехтин. Пекат се на грил около 10 мин.

Сос от каперси: Каперсите, зехтинът, оцетът, лютата чушка, босилекът и солта се пасират до получаването на гладка смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: