Мармалад асорти
Marmelada asorti

Мармалад асорти

ЛюдмилаЛюдмила
Помощник Готвач
2022k4289531
Мармалад асорти
Снимка: Людмила
1 / 5
25/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"Мармалад асорти е чудна добавка към пържени филийки, мекици, бухти и др."

Необходими Продукти

  • круши - 1 кг
  • праскови - 300 г
  • пъпеш - 400 г
  • сини сливи - 300 г
  • захар - 1.2 кг
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете, които съм ползвала, могат да бъдат заменени с каквито имате - ябълки, вместо круши, например.

Аз имах в наличност тези и трябваше да ги оползотворя. Всички плодове за мармалада нарязах на едро и посипах със захар.

Аз го правя на око, но съотношение плод и захар при мен винаги е 2:1.2. Два килограма плодове и 1.2 кг захар. Вие, разбира се, можете да сложите захар колкото желаете!

Сипах и една чаша вода. Сложих всичко във фурната на 160 градуса. Варих около час и половина до готовност на плодовете. Извадих тавата и пасирах.

Върнах във фурната за още половин час и след това напълних готовия мармалад в чисти и сухи бурканчета, затворих с винтова капачка и обърнах върху нея. Така за 12 часа. Без стерилизация.

Ами много ароматно и вкусно сладко! И оползотворих застояли плодове.

Мармалад асорти е чудна добавка към пържени филийки, мекици, бухти и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: