Мариновано цвекло за зимата
Marinirana cvekla za zimu
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновано цвекло за зимата

Мариновано цвекло за зимата

Мариновано цвекло за зимата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
05/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Използвайте маринованото цвекло за гарнитура, салата или просто похапнете така"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 3 големи глави
  • марината
  • вода - 1 литър
  • оцет - 100 мл
  • сол - 1 с.л. с връх
  • захар - 2 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива с четка на течаща вода и се обелва. Нарязва се на кубчета.

В тенджера сипете 1 литър вода, сложете кубчета цвекло и варете около 20-30 минути, като пяната се изхвърля.

Добавете сол, захар, черен пипер, дафинов лист и оцет.

Когато кипне, свалете от котлона и опитайте, ако ви харесва оставете или добавете още каквото ви липсва според вкуса.

С черпак се пълнят бурканчета да горната черта и сипвате марината.

Затваряте с капачка и обръщате надолу.

Ползвах малки бурканчета.

Оставяте така докато напълно се охладят и съхранявате на хладно! Може да се ползва за салата, гарнитура и други ястия!

Маринованото цвекло за зимата е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: