gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Панирани патладжани по сицилиански

Панирани патладжани по сицилиански

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k1k
Панирани патладжани по сицилиански1 / 2
27/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват на половинки и се пекат в предварително загрята фурна около 20 мин.

След като изстинат, се изгребва вътрешността им и се намачква с вилица. Прибавят се магданозът, босилекът, чесънът, сиренето, яйцата, солта и галетата.

Оформят се топчици от получената смес. Овалват се в галетата и се пържат в загрято олио около 7 мин. от всички страни. Вадят се с решетъчна лъжица и се отцеждат върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: