Пържен артишок

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k1k
Пържен артишок1 / 2
30/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • артишок - 8 бр., големи
  • лимони - 1 бр., на сок
  • олио - 2 ч.ч. (500 мл), за пържене
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Артишокът се почиства. Отстраняват се твърдите и външни листа. Накисва се в студена вода и лимоновия сок. Изцежда се добре.

Артишокът и лукът се пържат в загрято олио около 15 мин. Вадят се с решетъчна лъжица и се изцеждат върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: