Чушки с мед в буркани
Paprike sa medom u teglama
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Чушки с мед в буркани

Чушки с мед в буркани

Чушки с мед в буркани
Снимка: Пламена Георгиева
1 / 3
05/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Една зимнина, която трябва да бъде на рафтовете в мазето ви."

Необходими Продукти

  • червени чушки - 11 кг
  • пчелен мед - 500 г
  • оцет - 400 мл
  • олио - 200 мл
  • захар - 200 г (това се равнява на една ч.ч. пълним я до 1 пръст разстояние)
  • сол - 200 г
  • чесън
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изтърбушваме чушките. Печем ги и ги слагаме в съд със затворен капак докато се изпекат и другите, а след това ги белим.

Приготвяме си саламурата без да варим, само се разбърква до разтопяване на меда.

Печените чушки се заливат със саламурата и ги оставяме да престоят в хладилника за 24 часа.

След това се редят в буркани, като между тях слагаме чесън и магданоз на вкус. Ако остане от саламулата, се заливат бурканчетата.

На мен горе долу ми излизат 8-9 буканчета от 500 г.

Изваряват се 10-15 минути.

Чушките с мед са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: