gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Италиански омлет с бяло вино

Италиански омлет с бяло вино

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k2k
Италиански омлет с бяло вино1 / 2
27/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8

Необходими Продукти

  • Зеленчуци
  • оцет - 1/2 ч.ч. (125 мл), бял, винен
  • бяло вино - 4 с.л.
  • чушки - 200 г, различни цветове, изчистени от семенната част, на кубчета
  • лук - 1 глава, малка
  • зелен лук - 1 - 2 стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • Омлет
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 8 бр.
  • сметана - 4 с.л., нискомаслена
  • пармезан - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • салата - 300 г, смесена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуци: Запазва се по 1 с.л. от оцета и виното, а останалият оцет и вино се кипват. Добавят се чушките, лукът и се държат на огъня около 15 мин. Изцежда се и се поръсват със зехтин. Осолява се и се ръси с черен пипер.

Омлет: Яйцата, сметана, сиренето се разбиват. Поръсват се със солта и пипера. Яйчената смес се пържи на силно загрята растителна мазнина от двете страни. Реже се на квадратни парчета. Сервира се със зеленчуците и салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: