Летен рибен пастет
Letnja riblja pašteta
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Летен рибен пастет

Летен рибен пастет

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8859k2k8k10
Летен рибен пастет
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
09/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
4
"Перфектната лятна разядка включва риба и свеж лимонов привкус"

Необходими Продукти

  • сардини - 125 г консерва
  • лук - половин глава
  • нахут - 70 г консервиран
  • майонеза - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • домати - 1/2 бр.
  • каперси - 1 ч.л.
  • сол
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сардините и нахутът се отцеждат и слагат в блендер.

Към тях се прибавят майонезата, заквасената сметана, само месестата част на половин домат и каперсите. Смилат се до кремообразна смес.

Пастетът се овкусява със сол, лимонов сок, малко черен пипер и листа пресен магданоз.

По желание може да се прибави половин люта чушка за пикантност.

Сервира се върху препечени филийки хляб.

Летният рибен пастет е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: