Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Домашна теглена баница с тиква

Домашна теглена баница с тиква

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Домашна теглена баница с тиква
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
10
"Дърпаната баница е любима на всички, но малко домакини се престрашават да я направят. Опитайте тази домашна теглена баница с тиква - ще ви се получи!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бг.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • топла вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л
  • За плънката
  • олио - 6 с.л.
  • печена тиква - 500 кг приблизително
  • канела - на вкус
  • захар - по 2 с.л. на кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази баница с тиква най-напред от брашното, яйцето, водата, солта, олиото и оцета, последният се слага за еластичност, се замесва меко тесто за баница. Разделям на шест топки. Намазвам обилно с олио и оставям за час, за да се отпусне.

Започвам да тегля корите, прави се върху покривка, като всяка топка първо разточвам на кора, с диаметър около 30 см. След това с ръце дърпам, доколкото може да се разтегли. След това върху тънката кора слагам по лъжица олио, захар, две лъжици, печена тиква, която предварително сме смачкали. Може да се сложат и орехи, не съм слагала.

Навивам с помощта на покривката на руло, като преди това, ако кората има дебели краища, се махат.

Поставям в намазана с олио тава и процедирам по същия начин с останалите топчета.

Пека вкусната сладка баница на умерена фурна 190 °C до готовност.

Готовата теглена баница с тиква може да се поръси с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Страхотна е
11.09.2022 07:50
1