Маслинови рогчета с лимец
Roščići od spelte sa maslinama
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Рогчета»Маслинови рогчета с лимец

Маслинови рогчета с лимец

Маслинови рогчета с лимец
Снимка: Пламена Георгиева
1 / 3
11/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Маслинови рогчета с лимец или лимецови гризини - важното е, че са страшно вкусни и готови за похапване по всяко време."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме маслините на дребно. В купа пресяваме двата вида брашно, добавяме маята, солта, захарта, подправките и разбъркваме.

След това добавяме маслините и лененото семе (аз слагам по 2 с.л семе) и прибавяме топлото мляко.

Разбъркваме и почваме да месим за не по-малко от 10 минути. След като сме омесили добре тестото, го слагаме в намаслена купа и покриваме с кърпа на топло за минимум 1 час .

След 1 час вадим и месим за 1-2 минути, нарязваме го на 12 малки парчета, които правим на топчета, които оформяме като пурички и от 2 правим на плитка.

Може да поръсите лимецовите гризини още с ленено семе или маслини отгоре.

Печем маслинови рогчета с лимец в предварително загрята фурна на 180 °C с вентилатор за 10-15 минути до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: