Лазаня със спанак и бешамел
Lazanja sa spanaćem i bešamelom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Лазаня»Лазаня със спанак и бешамел

Лазаня със спанак и бешамел

Лазаня със спанак и бешамел
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
11/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Сочна и топла лазаня с аромат на 4 сирена, едно от които е традиционно нашенско краве"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг замразен
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 1 бр.
  • краве сирене - 1 бучка
  • сол
  • черен пипер
  • БЕШАМЕЛ
  • брашно - 1 1/2 с.л.
  • краве масло - 1 бучка
  • прясно мляко - 700 или 800 мл
  • индийско орехче
  • ОЩЕ
  • кори за лазаня - 1 пак.
  • кашкавал - за поръсване 4 сирена
  • стафиди - шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, изчистете и нарежете спанака на дребно. Загрейте в тиган малко мазнина и задушете лука. Добавете чесъна, а след 1 минута и спанака. Пържете, докато намали обема си.

Махнете от котлона. Добавете подправките, яйцето и натрошете сиренето. Разбъркайте и заделете.

За Бешамела запържете брашното в разтопеното краве масло, докато промени цвета си. Разредете с прясното мляко и изчакайте да заври и сгъсти. Добавете солта и индийското орехче. Изключете и заделете.

Подгответе си корите за лазаня точно, като е описано в опаковката.

Вземете подходяща тава и сложете малко бешамел на дъното.

Подредете корите, малко от спанака, отново бешамел и така до изчерпване на количествата.

Завършете лазанята със спанак с корите и изсипете целия Бешамел, който е останал.

Поръсете с 4-те сирена, а след това и със стафидите.

Печете лазаня Куатро Формаджи в загрята фурна на 200 °C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: