Нахутена питка по Зоната
Pogača od leblebije po Zoni
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тутманик»Нахутена питка по Зоната

Нахутена питка по Зоната

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4532k2k2k5
Нахутена питка по Зоната
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
14/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
16 мин.
Порции
4
"Нахутена питка по Зоната е диетична и вкусна алтернатива на хлябовете с бяло брашно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбърква със содата и се оставя настрани. Изцеденият нахут се смила в блендер заедно с яйцата, зехтина, млякото и подправки по ваш вкус.

Сместа се сипва в малка тава, покрита с хартия за печене. Накрая поръсваме равномерно със сиренето.

Пече се за около 10-13 мин на 250 °C. Не оставяйте да се препече, защото става неприятно твърда. Тази питка е един вкусен и здравословен начин да хапнем хляб и все пак да избегнем белите брашна. Всички вкъщи обожават този хляб без брашно.

За тези, които се хранят по Зоната - нахутът е 4 БВ, сиренето е 2 бп, яйцата са също 2 бп, зехтина е 2 бм, а останалите два блока мазнина са в сиренето. Ако то е обезмаслено, ще трябва допълнителна мазнина.

Киселото мляко е пренебрежимо малко количество, така че не го бройте. Цялата плоска питка е 4 бвпм и преспокойно може да се нареже на 4 парчета по 1 блок и да се допълва с друга храна.

Нахутена питка по Зоната е диетична и вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: