Италиански питки
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Италиански питки

Италиански питки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Италиански питки1 / 2
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
"Опитахме тези питки и единственото, което можем да кажем за тях е - Мамама миа, великолепни са"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 гр. царевично или оризово
  • мая - суха 7 гр.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - топла 300 мл.
  • брашно - царевично или оризово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета.

Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото и солта (10 - 15 минути).

Тестото се поставя в намаслена купа и се покрива. Оставя се да втаса на топло място за 40 минути или докато не увеличи обема си два пъти.

Тестото се разделя на 10 части по 80 гр. и се оформя във вид на питки.

Така оформените питки се поставят в застлана с хартия за печене тава. Поръсват се по желание с царевично или оризово брашно и се покриват. Почиват около 30 минути.

Пекат се в предварително загрята фурна на 230 С за 5 - 6 минути. След което фурната се намалява до 200 С и се пекат още 10 минути до златист цвят.

Рейтинг

5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: