gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Добруджански мекици със сода

Добруджански мекици със сода

Баш МайстораБаш Майстора
Новак
1716452146
Добруджански мекици със сода
Снимка: Баш Майстора
1 / 4
18/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Содени мекички от добруджанския край Толкова са вкусни, че изчезват за секунди!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко с яйцата, хлебната сода, захарта, оцета и олиото се разбъркват добре.

Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се изсипват останалите течни съставки.

Омесва се средно твърдо тесто, което се намазва с олио.

От тестото се взема малко с намазнени ръце, опъва се до получаване формата на мекица, и се поставя в силно сгорещено олио, за да се изпържи.

Консумират се със сирене или се поръсват се с пудра захар или сладко.

Добруджанските мекици със сода са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: