Руло от тиквички с Филаделфия
Rolat od tikvica sa Filadelfijom
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Руло от тиквички с Филаделфия

Руло от тиквички с Филаделфия

Руло от тиквички с Филаделфия
Снимка: Мария Георгиева
1 / 3
23/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Суперапетитно и ефектно - винаги перфектна рецепта за гости или за празник - любимото солено руло с тиквички, крема сирене и шунка"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. настъргани големи
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 200 г настърган
  • копър - 1/2 връзка
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • За плънката
  • крема сирене - 150 г Филаделфия
  • крема сирене - 150 г
  • шунка - 200 г на тънки слайсове
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

За това апетитно руло от тиквички, след като са настъргани тиквичките, ги посолете и ги оставете за 5 минути, като след това хубаво ги изстискайте.

Оставете да се отцедят в купа, като след това добавете яйцата, настъргания кашкавал, нарязания на ситно копър, оризовото брашното, бакпулвера, кимиона, солта и черния пипер на вкус.

Разбъркайте хубаво готовата смес.

Ползваме тавата на печката, която покриваме с хартия за печене и леко намазваме хартия с олио.

Изсипете готовата смес и разнесете равномерно навсякъде.

Поставете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна около 30-35 минути.

След като е готов блатът, го оставете да изстине и след това го обърнете върху кърпа.

Махнете хартията за печене, като изчакайте още няколко минути, докато изстине нацяло.

Започнете да си приготвяте плънката, като в купа изсипете крема сиренето и филаделфията, добавете в него чесъна.

Разбъркайте всичко това много добре.

С готовата смес намажете блата равномерно навсякъде, като отгоре подредете шунката и завийте на стегнато солено руло.

Оставяме така руло от тиквички с Филаделфия, завито в кърпа, за около 2 часа в хладилника, след това вадим, нарязваме и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: