Ароматен бриош с круши
Aromatični brioš sa kruškama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бриош»Ароматен бриош с круши

Ароматен бриош с круши

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5686k1k3k
Ароматен бриош с круши
Снимка: Ivi Vacca
1 / 4
24/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Идеалният сладкиш за чай или следобедно кафе. Насладете се на малките радости в живота."

Необходими Продукти

  • брашно - 375 бяло
  • мая - 7 г суха или 20 г прясна
  • жълтъци - 1 бр.
  • масло - 70 г
  • захар - 60 грама
  • лимонова кора - 1 ч.л. органична
  • прясно мляко - 150 мл
  • за плънката
  • круши - 700 г
  • бяло вино - 70 мл десертно, марсала, портвайн
  • ванилия - 1 опаковки и канела по избор
  • захар - 50 грама
  • нишесте - 1 ч.л.
  • стафиди - 45 г и ядки на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви рецепта за невероятно вкусен бриош, непременно го опитайте !

Смесете брашното с маята в голяма купа. След това добавете маслото, жълтъка, захарта, лимоновата кора и млякото. Омесете всичко с електрически ръчен миксер (кука за тесто) до гладко тесто.

Покрийте купата с тестото и го оставете да втаса на топло място за около 1 час.

Междувременно обелете, почистете и нарежете крушите за сладкиша на малки парченца. Оставете ги да къкрят в тенджера с виното, ванилията, захарта и канела на среден огън за около 3 минути и добавете нишестето разбъркайте и свалете бързо от котлона да се охлади .

След времето за втасване загрейте фурната на 180 градуса горна/долна температура и омесете за кратко ¾ от тестото върху набрашнена работна повърхност. Разточете на правоъгълник с размерите на тава за печене 20/24 см .

Поставете разточеното тесто върху намазнена тава или застлана с хартия за печене и притиснете плътно, като направите борд от 3-4 см.

Сега е моментът, ако слагате ядки (орехи или лешници нарязани) да ги разпределите върху тестото. След това отгоре се изсипва виненият сос от круши.

Останалото тесто се премесва за кратко върху набрашнена работна повърхност и също се разточва на кръг.

Поставете втория кръг върху крушовия сос, намажете с белтък, поръсете отгоре с кафява захар и изпечете сладкиша на средна решетка в предварително загрята фурна за около 30-40 минути. Насладете се на много вкусния, ароматен бриош с круши.

Перфектният есенен сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: