Картофена яхнийка със свинско и грах
Krompir janija sa svinjetinom i graškom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Картофена яхнийка със свинско и грах

Картофена яхнийка със свинско и грах

Картофена яхнийка със свинско и грах
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
25/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Чудна бабина яхния! Непретенциозна, но много вкусна."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г за готвене (плешка или др.)
  • олио - 1 к.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • грах - 500 г, замразен
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 бр. голяма
  • чушки - 1 бр. червена
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 750 - 800 мл
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофена яхнийка със свинско и грах - богата и засищаща.

Нарежете месото за яхнията на едри парчета. Овкусете със сол и черен пипер.

В тенджера се загрява олио, задушават се свинските мръвки за 10 минути и изваждаме в тава заедно с отделения сос.

Сипва се малко олио, нарязаните лук, моркови, чушка и картофи на кубчета. След 3-4 минути поръсете червен пипер, налива се гореща вода.

Овкусете със сол и чубрица, добавете замразен грах и месото.

Оставете за 10 минути на котлона и прехвърлете в правоъгълна тава 35 на 23 см.

Брашното се размива с малко вода на кашичка и сипвате в тавата, леко с вилица се разбърква и мятате във фурната загрята на 180 градуса да се пече за 45- 50 минути.

Опитвате и ако месото е готово, изключвате фурната.

Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте свинското с картофи.

Добър апетит! Богата яхния на фурна за обяд или вечеря!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: