gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Дип от кореноплодни

Дип от кореноплодни

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
6587k4k5k5
Дип от кореноплодни
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
27/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Вкусен дип от кореноплодни зеленчуци, който чудесно се съчетава в препечени филийки пълнозърнест хляб а също така и като гарнитура към печено месо."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на едри парчета кореноплодните зеленчуци.

Сложете ги в тенджера, прибавете лъжичка сол и вода, колкото да покрие зеленчуците, и ги сварете за 15-20 минути до готовност.

Отцедете водата, но я запазете и оставете да се охладят.

Запечете в сух тиган теквените и слънчогледови семена за кратко, колкото да отпуснат аромата си.

В каната на блендер сложете сварените и охладени зеленчуци заедно със скилидка чесън, запечените семена и зехтина. Смелете ги на кратки пулсации.

След това прибавете фино настърган пармезан, сол и черен пипер на вкус, както и ситно нарязани магданоз и копър.

Разбъркайте добре апетитната разядка и ако е много гъсто, прибавете няколко лъжици от бульона, в който са врели зеленчуците.

Вкусен дип от кореноплодни зеленчуци, който чудесно се съчетава в препечени филийки пълнозърнест хляб. Този зеленчуков пастет е идеален също така и като гарнитура към печено месо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: