gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Ароматни патладжани с манатарки и бешамел

Ароматни патладжани с манатарки и бешамел

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5686k1k3k
Ароматни патладжани с манатарки и бешамел
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
27/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Насладете се на тези ароматни патладжани с манатарки и Бешамел с подходящо питие и любим човек!"

Необходими Продукти

  • патладжан - 4 средни
  • масло - 30 г + още на вкус
  • растително масло - 5 с.л.
  • манатарки - 200 г пресни
  • лук - 80 г
  • брашно - 1 с.л.
  • краве мляко - 1/4 л
  • сок от лайм - 1
  • жълтък - 1 яйчен
  • сирене - 75 г фета или друго по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на дължина необелени, внимателно се издълбават и тази плънка се нарязва на кубчета. Оставят се да си пуснат горчивата водата на гевгир. След това се изплакват.

Сега приготвяте гъбите, измийте ги и ги нарежете, сложете ги в тенджера с половината масло, няколко капки лимон и сол, задушавайте 10 минути.

Сложете патладжанените лодки в огнеупорна форма, налейте капка олио във всяка и ги сложете във фурната на умерен огън за 15 минути.

В тенджера сложете останалото олио и масло, сложете нарязания лук и квадратчетата патладжан, задушавайте 10 минути и добавете манатарките, поръсете с брашно и добавете малко от студеното прясно мляко, за да се получи Бешамел.

В купа сложете жълтък и лимоновия сок, разбъркайте и сложете малко по малко от Бешамела, който трябва да е гъст, посолете.

Напълнете патладжаните и ги поръсете със сирене.

Запечете пълнените патладжани във фурната за около 20 минути.

Насладете се на тези ароматни патладжани с манатарки и Бешамел с подходящо питие и любим човек!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: