Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Маковник с филирани бадеми

Маковник с филирани бадеми

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Маковник с филирани бадеми
Снимка: Галя Николова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Маковник - любим лесен сладкиш от руската кухня, с който следобедите са по-приятни"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 125 г
  • маково семе - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • За поръсване
  • филирани бадеми
  • стафиди
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам мака да се вари 5 минути във вряща вода и го оставям да набъбне под капак за 20 минути, прецеждам го през цедка.

Жълтъците разбивам със захарта и мекото масло, добавям маковото семе и пресятото брашно с бакпулвера, по желание може да се добавят ядки и стафиди.

Отделно разбивам белтъците на твърд сняг и много внимателно ги добавям към тестото с леко разбъркване.

Слагам тестото в намаслена форма и поръсвам маковия сладкиш с филирани бадеми и стафиди по желание.

Пека маковника за 30-35 минути на 160 °C.

Оставете руския сладкиш да изстине.

След това може да поръсите с пудра захар Маковник и да хапвате с удоволствие :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: