gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Кьопоолу от тиквички за зимата

Кьопоолу от тиквички за зимата

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5633k2k2k8
Кьопоолу от тиквички за зимата
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
29/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Да - кьопоолуто може да се получи перфектно и с тиквички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и краищата.

Нарязват се на кръгчета. Не се белят.

В купа се изсипва брашното.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

Всяко кръгче се овалва в брашното и се нарежда в намазана в олио тава.

Тиквичките се нареждат на няколко реда, като всеки ред се полива с олио.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 °C на най-долното ниво на решетката до златисто на най-горния ред.

След като се изпекат тиквичките, тавата се изважда от фурната.

Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Чесънът се почиства и нарязва на много ситно.

В купа се изписва оцетът, копърът и чесънът.

Разбърква се много добре различното кьопоолу.

Изпечените тиквички се заливат със сместа и се разбърква, след което се насипват в средни бурканчета за лютеница.

Бурканите се затварят плътно с капачките.

Стерилизират се бурканите кьопоолу от тиквички 40 мин след завиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: