gotvach.bg»Рецепти»Пица»Усукана пица

Усукана пица

Усукана пица
Снимка: Мария Георгиева
1 / 4
01/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Усукана пица, усуканица, усукан тутманик с апетитна плънка - знаехме си, че ще ви се прияде"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В дълбока купа се слага топлото прясно мляко, топлата вода, зехтина, яйцето, маята, захарта и солта.

Разбъркваме всичко и добавяме пресятото брашно.

Месим до получаване на гладко меко нелепнещо тесто.

Готовото тесто за пица покриваме със стреч фолио и оставяме 40 минути да втаса.

След като е втасало тестото, разделяме на две части. Всяка част разточваме на правоъгълна форма.

Първата част от разточеното тесто намазваме с доматено пюре. Отгоре върху доматеното пюре равномерно на всякъде поръсваме с настърганата моцарела. После поръсваме с босилека, магданоза и ригана.

Втората част от тестото поставяме върху първата.

Разрязваме на ленти, усукваме и поставяме в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме различната пица с разбито яйце.

Печем усукана пица в предварително загрята фурна на 180 °C за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: