gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе със сос Бешамел

Пиле фрикасе със сос Бешамел

Дони НикиДони Ники
Готвач
2903k1k2k
Пиле фрикасе със сос Бешамел
Снимка: Дони Ники
1 / 3
02/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Идеалното пиле фрикасе за един идеален уикенд обяд Нека ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1.200 кг
  • За фрикасето
  • лук - 2 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 60 мл
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • куркума
  • черен пипер
  • магданоз
  • За бешамела
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порции - измива се и се вари в подсолена вода до полуготовност.

Запържват се в подходяща тенджера олиото, лукът, чесънът и настъргания морков.

Бульонът, в който се вари месото, се прецежда и се добавя в тенджерата и се овкусява с изброените подправки - без магданоза.

Когато заври, се добавя месото и се готви до готовност.

Жълтъци и кисело мляко се разбиват, към тях се добавя разтвореното със студена вода брашно.

Така получената смес се темперира с горещ сос от тенджерата и се добавя към пилето фрикасе.

Оставя се за 5 минути да клокне и се изключва котлонът.

Поръсва се пиле фрикасе със сос Бешамел с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: