gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Протеинов сладкиш с фъстъчено масло без захар

Протеинов сладкиш с фъстъчено масло без захар

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5003k1k2k5
Протеинов сладкиш с фъстъчено масло без захар
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
02/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Грамажите в рецептата са съобразени с балансираното зоново хранене. Целият пай е 8БПВМ. Нарязвам го на 8 парчета по 1БПВМ всяко или на 4 парчета по 2 БПВМ."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, трябва да се приготви плодовата смес за протеиновия сладкиш. Нарязваме прасковата на малки кубчета и я поръсваме с две лъжици еритритол и половината количество сух шоколадов протеин.

Разбъркваме добре и оставяме за няколко минути прасковата да си пусне сока.

В отделна подходяща купа претегляме овесените трици и към тях добавяме останалата половина от шоколадовия протеин, еритритола, фъстъченото масло, ванилията, киселото мляко и бакпулвера. Разбърква се всичко добре. Получава се ронлива смес на трохи.

В малка тавичка (моята е 16/16 см) с незалепващо покритие разстиламе малко повече от половината количество суха смес. Притискаме с пръсти, за да се уравни навсякъде, и разпределяме прасковената смес. Отгоре покриваме с останалата ронлива смес. Заглаждаме отново добре с пръсти.

Слагаме тавичката да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 20 мин.

Като изстине добре, фолирайте сладкиша за няколко часа (най-добре е от вечерта да се приготви).

Нарежете сладкиша с фъстъчено масло на парчета и сервирайте с кафе или чай.

Бележка: Грамажите в рецептата са съобразени с балансираното зоново хранене. Целият пай е 8БПВМ. Нарязвам го на 8 парчета по 1БПВМ всяко или на 4 парчета по 2 БПВМ.

Да ви е вкусно с моя протеинов сладкиш с фъстъчено масло без захар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: