gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Студено парена туршия

Студено парена туршия

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2021k2571k6
Студено парена туршия
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
02/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
360 мин.
Порции
15
"От посочените количества се получават 15-16 буркана от 800 г студено парена туршия - огромно количество, което ще ви стигне за цяла зима"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 5 кг избушени
  • зелени чушки - 1 кг избушени
  • чесън - 2 глави
  • целина - 2 връзки
  • зеле - 4 кг
  • моркови - 2 кг
  • олио - 200 мл
  • винен оцет - 500 мл
  • сол - 300 г
  • захар - 500 г
  • черен пипер - 2 пакетчета на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички почистени зеленчуци се нарязват в дълбока тенджера.

В отделен съд се смесват оцет, олио, сол и захар, сместа се слага да заври.

С получената марина се заливат зеленчуците, като се добавя и черният пипер.

Всичко се обърква и се оставя да престои 20-24 часа.

Насипва се селската туршия в буркани и се вари 5 минути за стерилизация.

От посочените количества се получават 15-16 буркана от 800 г студено парена туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: