Джаджък

Джаджък
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"За предпочитане е да се хапва охладена като гарнитура за печено месо или барбекю...Мммм..."

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • сол
  • джоджен - 1/2 к.л. сух
  • копър - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • кисело мляко - 250 г гъсто
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джаджък е турският вариант на гръцката Дзадзики салата или българската Снежанка, с малки разлики в състава ѝ.

За тази млечна салата е необходимо да се обели една краставица, да се нареже на кубчета и постави в купа.

Посолява се със сол на вкус и разбърква. Към нея се прибавят сухият джоджен, нарязаният на ситно копър и счуканите скилидки чесън.

Следват гъстото кисело мляко, прясно изцеденият лимонов сок и зехтинът.

Салатата се разбърква и е готова за сервиране.

За предпочитане е да се хапва охладена като гарнитура за печено месо или барбекю.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: