Сладкиш с извара, кайсии и бутер тесто
Cake with Cottage Cheese and Apricots
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутер Сладкиши»Сладкиш с извара, кайсии и бутер тесто

Сладкиш с извара, кайсии и бутер тесто

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Сладкиш с извара, кайсии и бутер тесто1 / 2
26/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Не бързайте да режете сладкиша, оставете го да се охлади, преди да го нападнете"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 гр.
  • извара - 250 гр.
  • захар - 100 гр.
  • кайсии - 4 - 5 или праскови от компот
  • лимони - 1 бр. - настърнага кора и сока
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото и го разтелете върху поръсена с брашно повърхност.

Пригответе пълнежа, като смесите добре изварата, захарта, лимоновата кора и лимоновия сок. Разстелете сместа от изварата по дължината на тестото и малко встрани от центъра. Върху изварата наредете пловинките кайсии или праскови.

Прихлупете двата края на тестото навътре, така че единя край да покрие изцяло пълнежа, а другият да стъпи в/у средата на първия.

Отгоре намажете с разбитото яйце. Печете сладкиша в силно загрята до 220 градуса фурна.

Сладкиша се реже, след като е добре изпечен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: