Карамелизирано грозде
Caramelized Grapes
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Карамелизирано грозде

Карамелизирано грозде

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k2k
Карамелизирано грозде1 / 2
13/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Възползвайте се от щедрите дарове на лятото, за да опитате най-вкусните десерти!"

Необходими Продукти

  • грозде - 2 чепки, с бели, едри зърна
  • вода - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • захар - 2 1/2 ч.ч. (500 мл)
  • лимонтузу - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязват се гроздовите зърна, измиват се добре, забива се клечка за зъби във всяко зърно.

В подходящ съд се добавя захарта и лимонтузуто. След като заври се оставя на огъня около 15 мин.

Гроздовите зърна се потапят в сиропа едно по едно. Сервират се в подходяща чиния, намазана с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: