Десерт с пъпеш и портвайн
Desert sa dinjom i portom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Десерт с пъпеш и портвайн

Десерт с пъпеш и портвайн

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Десерт с пъпеш и портвайн1 / 2
23/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Има десерти, чиято рецепта се предава от човек на човек, като скъпа тайна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъпешите се режат на две половини, чистят се и се изгребва вътрешността им, които се оставят встрани, а половините им се слага да се охлаждат във фризера.

Вътрешността на пъпешите се разбиват с пудрата захар, белтъка и портвайна в блендер. Готовото вече пюре се слага във форма за кубчета на лед и се оставя във фризера около 3 часа.

Преди сервиране, пъпешовите, ледени кубчета отново се разбиват в блендер или пък се оставят цели и се прехвърлят в половинките на пъпешите. Украсява се с ментовите листа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: