Селски конфитюр от ябълки
Seoski džem od jabuka
gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Селски конфитюр от ябълки

Селски конфитюр от ябълки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k11k7k12k12
Селски конфитюр от ябълки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
10/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Няколко бурканчета вкусен ябълков конфитюр само с 1 кг ябълки и половин кило захар"

Необходими Продукти

  • белени ябълки - 1 кг
  • захар - 500 г
  • вода - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките си обелваме и настъргваме на едро ренде.

Поставяме ги в дълбок съд.

Отгоре си разпределяме захарта и изсипваме водата.

Поставяме на котлона и оставяме така да ври на средна температура.

При средна топлина се разтваря захарта, а това довежда до кипване.

След това намаляваме топлината и оставяме още за около 30 минути на слаб огън.

Получава се сироп, който става дебел, а рендосалите ябълки са прозрачни.

Времето за варене на ябълковото сладко зависи от разнообразието на ябълките и степента на тяхната зрялост.

След като е готов конфитюрът от ябълки, го пълним в бурканчета, докато е още топло, и обръщаме с капачката надолу.

Оставяме така, докато изстинат бурканчетата нацяло и тогава прибираме на студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: