Смокинови топченца

AqAq
Новак
1827643k
Смокинови топченца1 / 2
21/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините трябва да са накиснати предварително за около 4-5 часа в чиста хладка (изворна или филтрирана) вода, а бадемите -накиснати за около 12 часа, а преди меленето е добре да бъдат обелени.

Смелете накиснатите ядки и смокини в блендер или кухненски робот. Според мен няма нужда от допълнително подслаждане, но ако решите, може да сложите 1-2 с.л. мед или агаве сироп, като преди това се убедете, че наистина не ви достига сладостта.

Това, което трябва да получите, е плътна маса, лесна за оформяне, с невероятно нежен сладникав аромат и леко зърнесто-хрупкава структура.

Оформете получилото се тесто на малки бонбони, сложете ги в хладилник за няколко часа или половин денонощие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: