gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко с манатарки на тиган

Пуешко с манатарки на тиган

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
6907k4k5k6
Пуешко с манатарки на тиган
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
14/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Накрая поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и може да сервирайте това апетитно пуешко с манатарки на тиган. Бон Апети!"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 бр. подбедрица около 400 г
  • манатарки - 400 г замразени
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • бульон - 2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото заедно с коста в посолена вода до готовност.

Междувременно премахвайте образувала та се пяна.

Щом месото е готово, го нарежете на хапки, а бульона прецедете и запазете.

Размразете гъбите и ги нарежете на дребни парчета.

Нарежете на ситно малка глава кромид лук и чесъна.

Загрейте олиото и задушете в него лука и чесъна за няколко минути.

След това прибавете замразените манатарки, запържете и тях.

Щом водата от гъбите се изпари прибавете брашното и разбъркайте. Аз ползвах предварително препечено брашно, което винаги имам.

Започнете да добавяте от бульона, в който е вряло месото, както и виното.

Овкусете селската гозба със сол, черен пипер и мащерка.

Прибавете и месото и оставете пуешкото с гъби да къкри на слаб котлон 10тина минути.

Накрая поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и може да сервирайте това апетитно пуешко с манатарки на тиган.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: