Начин на приготвяне
Обелваме си лука и го нарязваме на ситно.
Вземаме си тиган, изсипваме олио и поставяме лука, като оставяме да се запържи.
Към него добавяме каймата и запържваме и нея, докато стане на трохи.
Към сместа добавяме и подправките като червен пипер, черния пипер, чубрицата и кимиона.
Измиваме си булгура.
Когато се приготвя пълнени чушки с кайма и булгур, булгурът не се запържва и съотношението му е 1:2. Това означава: една чаша булгур, отговаря на две чаши вода.
Това количество си поставяме на котлона и оставяме, докато булгурът поеме водата.
След като е полусварен, добавяме сол на вкус и 1 супена лъжица доматено пюре.
Прехвърляме булгура при каймата, разбъркваме добре и оставяме на страна.
Почистваме си чушките, като оставяме капечетата на страни, надупчваме ги с остър нож на едно две места и започваме да ги пълним със сместа.
Отгоре поставяме оставените капачета и подреждаме пълнените зелени чушки в тава една до друга.
Изсипваме една чаена чаша вода и поливаме с малко олио отгоре.
Поставяме в печката и печем чушките с булгур на 220 °C около 40 минути.