Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Есенни пълнени чушки с булгур и кайма

Есенни пълнени чушки с булгур и кайма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Есенни пълнени чушки с булгур и кайма
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
19/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Как да не ви се приядат - булгурът е полезен, каймата ни е любимка, а есенните чушки са най-добрите"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • чушки - 12 бр.
  • булгур - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - щипка, две
  • кимион - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме си лука и го нарязваме на ситно.

Вземаме си тиган, изсипваме олио и поставяме лука, като оставяме да се запържи.

Към него добавяме каймата и запържваме и нея, докато стане на трохи.

Към сместа добавяме и подправките като червен пипер, черния пипер, чубрицата и кимиона.

Измиваме си булгура.

Когато се приготвя пълнени чушки с кайма и булгур, булгурът не се запържва и съотношението му е 1:2. Това означава: една чаша булгур, отговаря на две чаши вода.

Това количество си поставяме на котлона и оставяме, докато булгурът поеме водата.

След като е полусварен, добавяме сол на вкус и 1 супена лъжица доматено пюре.

Прехвърляме булгура при каймата, разбъркваме добре и оставяме на страна.

Почистваме си чушките, като оставяме капечетата на страни, надупчваме ги с остър нож на едно две места и започваме да ги пълним със сместа.

Отгоре поставяме оставените капачета и подреждаме пълнените зелени чушки в тава една до друга.

Изсипваме една чаена чаша вода и поливаме с малко олио отгоре.

Поставяме в печката и печем чушките с булгур на 220 °C около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: