Зеленчуков бульон
Bujon od povrćaHomemade Vegetable Broth

Зеленчуков бульон

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Зеленчуков бульон1 / 3
15/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1.5 л
"Когато имате нужда от нещо вкусно, което да зареди организма с енергия и витамини"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава, на четвъртинки
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 стрък, на 4 парчета
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 2 стръка, заедно с листата
  • домати - 1 бр., на половинки
  • черен пипер - 5 зрънца
  • карамфил - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 лист
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 2 л, вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се загрява, прибавя се лукът, морковът, празът, целината, доматът и магданозът. Задушава се около 5 мин.

Прибавят се зърната от черния пипер, карамфил и дафинов лист. Осолява се.

Водата се изсипва и се оставя да къкри около час. Изцежда се през мрежеста цедка, зеленчуците се отстраняват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: