Вкусен тиквен пай
Ukusna pita od bundeve
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Вкусен тиквен пай

Вкусен тиквен пай

Вкусен тиквен пай
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 3
26/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Един чуден тиквен пай с приятен канелен аромат и нежен вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата, настъргваме я, добавяме ванилия, канела и разбъркваме добре.

Пресяваме брашното и добавяме към него маята, разтворена в киселото мляко, 1 яйце, маргарина и солта и замесваме твърдо тесто.

Слагаме го в торбичка и прибираме в хладилника за една нощ.

Разделяме на две тестото. Разточваме и слагаме в тава, поръсена с брашно. Слагаме тиквената смес и слагаме разточената втора част от тестото.

Намазваме отгоре с 1 яйце.

Печем в загрята до 180 градуса фурна за около час.

Нарязваме пая след изстиване.

Вкусният тиквен пай е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: