Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Вкусен тиквен пай

Вкусен тиквен пай

Вкусен тиквен пай
Снимка: Зорница Христова Михова
2 / 3
26/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Един чуден тиквен пай с приятен канелен аромат и нежен вкус"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • маргарин - 200 г
  • масло - 100 г
  • ванилова захар - 100 г
  • кисело мляко - 300 г
  • прясна мая - 1 кубче /42 г/
  • сол - щипка
  • за плънка
  • тиква - 1 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • ванилена захар - 100 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата, настъргваме я, добавяме ванилия, канела и разбъркваме добре.

Пресяваме брашното и добавяме към него маята, разтворена в киселото мляко, 1 яйце, маргарина и солта и замесваме твърдо тесто.

Слагаме го в торбичка и прибираме в хладилника за една нощ.

Разделяме на две тестото. Разточваме и слагаме в тава, поръсена с брашно. Слагаме тиквената смес и слагаме разточената втора част от тестото.

Намазваме отгоре с 1 яйце.

Печем в загрята до 180 градуса фурна за около час.

Нарязваме пая след изстиване.

Вкусният тиквен пай е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: