Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма и кашкавал

Баница с кайма и кашкавал

ЛилияЛилия
Новак
4860
Баница с кайма и кашкавал2 / 2
06/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет готови за баница
  • масло - 1/2 пакетче
  • за плънката
  • кайма - 1/2 свинска
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • домати - 1 бр.
  • кисели краставички - 2 мариновани
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • за заливка
  • кисело мляко - 1/2
  • сода бикарбонат - 1 малка лъжичка
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • кашкавал - 150 г рендосан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате първо лука и морковите в тиган, след това добавяте и останалите продукти.

Накрая запържвате и каймата с подправките. Едва след това добавяте чаша вода и бъркате, докато се сготви добре каймата и изври водата.

Разтапяте маслото на котлона - с него ще мажете корите.

Почвате да редите и през 2 кори за баница, намазани с масло, добавяте от плънката и така, докато свършат съставките.

Печете на 220 градуса за около 30 минути. След това слагате заливката и печете за още 15 минути. Изключвате фурната и посипвате с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: