Чийзкейк Ню Йорк

06/03/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
"Десертът е готов и е страхотен, а вие си запишете рецептата, докато ние хапваме "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 362
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити - 200 г
  • масло - 110 г
  • ЗА КРЕМА
  • сирене - 600 г Филаделфия
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 150 мл течна
  • пудра захар - 150 г
  • ванилия - 1 ч.л. ванилова есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се счукват и се размесват с размекнатото масло. От получената смес се оформя блат по дъното и стените на подходяща форма.

Пече се 10 минути на 160 градуса и се охлажда. Разбитото сирене се смесва с пудрата захар, сметаната, яйцата и ванилията. Всички продукти се разбиват, докато се получи пухкава смес.

Охладеният блат се покрива с крема и формата се увива от всякъде с фолио. Поставя се в тавичка с гореща вода, която да стига до половината на формата.

Кейкът се пече 60 минути на 160 градуса, след което фурната се спира и вратичката ѝ се отваря съвсем леко. Десертът се оставя вътре още 60 минути и когато изстине напълно, се слага в хладилника за една нощ.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар