Сипидя на тиган с тиква
Sipidija u tiganju sa bundevom
gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Сипидя на тиган с тиква

Сипидя на тиган с тиква

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
4233k9593k3
Сипидя на тиган с тиква
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
30/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Една модифицирана рецепта за селска сипидя с есенен аромат на тиква"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се изсипа киселото мляко. Добавят се овесените ядки. Разбърква се и се оставя да се накисне, докато се свари тиквата.

Тиквата се почиства от семките и се обелва. Нарязва се на малки парчета. Слага се в малка тенджера и се залива с вода. Вари се до омекване. Отцежда се и се оставя да изстине.

Връща се в тенджерата и се пасира. Чукват се яйцата и отново се пасира до хомогенна смес.

Сместа се изсипва при овесените ядки с кисело мляко. Сместа се разбърква.

Постепенно се добавя пълнозърнесто брашно и се разбърква. В тиган си слага олио да загрее. С лъжица се оформят два броя палачинки.

Когато са готови от едната страна с шпатула се обръщат да се сготвят и от другата страна. Същото се повтаря до изчерпване на сместа.

Готовата сипидя на тиган с тиква се сервира с мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: