Вкусни яйца по панагюрски
Ukusna jaja na panagjurski način
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Поширани Яйца»Вкусни яйца по панагюрски

Вкусни яйца по панагюрски

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3064k1k2k2
Вкусни яйца по панагюрски
Снимка: Дони Ники
1 / 3
31/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Вкусни яйчица по панагюрски, които се приготвят за нула време Вижте как"

Необходими Продукти

  • яйца - 9 броя (за три порции)
  • сирене - 200 г
  • кисело млякo - 2 кофички (по 400 г)
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л. (масло)
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера се сипва вода, която трябва да заври.

Щом кипне, се намалява котлонът и се чукват едно по едно яйцата - много внимателно и от ниско. Може да се чукват в черпак и така да се пускат в леко врящата вода или както аз направих - сложих ги в силиконови форми.

Внимавайте яйцата да не залепнат за дъното или едно за друго. Варете яйцата до желаната твърдост на жълтъка.

Загрява се олиото на котлона, прибавя се червеният пипер, разбърква се за кратко, за да не загори. Чесънът се пресова или нарязва на ситно.

В чинии натрошете по малко сирене, сложете няколко с.л. кисело мляко, отгоре отново натрошете сирене и върху него сложете пошираните яйца и залейте със запърженото олио.

Вкусните яйца по панагюрски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: