Шоколадова млечна торта Йоли
Čokoladna mlečna torta Joli

Шоколадова млечна торта Йоли

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8819k2k8k10
Шоколадова млечна торта Йоли
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
01/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Уникална есенна торта с наситен млечно-шоколадов вкус и сочни сиропирани блатове"

Необходими Продукти

  • За блата
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • шоколад - 50 г натурален
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • За сиропиране
  • прясно мляко - 1 ч.ч. студено
  • ром - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • За глазурата
  • шоколад - 200 г (натурален или млечен)
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази уникална есенна торта, първо, се приготвя захарният сироп, като се смесят водата и захарта. Слагат се на котлона, докато захарта се разтвори. Оставя се да се охлади.

В купа се разбиват белтъците. Към тях се добавя половината от сиропа и отново се разбиват, докато образуват връхчета. Останалият сироп се разбива с жълтъците.

Отделно се смесват сухите съставки - орехи, брашно, бакпулвер и ванилия.

Към разбитите жълтъци с внимателно разбъркване се прибавят сухите съставки, натрошеният шоколад и белтъци.

Сместа се прехвърля във форма с подвижен борд и предварително покрита с хартия за печене. Блатът се пече около 35-40 минути в загрята на 180 °C фурна.

След като шоколадовият блат се охлади, се сиропира с овкусеното с ром и захар студено прясно мляко.

За приготвянето на шоколадовата глазура е необходимо да се загрее течната сметана заедно с шоколада и кравето масло. Всичко се разбърква до гладка кремообразна смес, която се разпределя върху сиропирания блат.

Шоколадовата млечна торта Йоли се украсява по собствен вкус.

По идея от: yoli-bg.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: