gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирано свинско месо в буркани

Консервирано свинско месо в буркани

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8799k2k8k10
Консервирано свинско месо в буркани
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
06/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
155 мин.
Порции
2
"По този начин имате винаги под-ръка готово свинско месо, което може да добавите към готово ястие или да приготвите нещо набързо с него."

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1.3 кг
  • сол
  • черен пипер - смлян и на зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на парчета, осолява се и се оставя в хладилника за една нощ. По този нчин се отцежда от излишната вода, дори може да се наложи сутринта и допълнително да се подсуши.

Месото от прасето може да се запържи леко, колкото да се запечата, но може да се нареди директно в стъклени буркани.

На дъното на всеки буркан се поставя по един дафинов лист и няколко зрънца черен пипер.

Парчетата месо се нареждат плътно до горната черта на буркан тип Омния.

Най-отгоре се поръсва с по половин кафена лъжичка смлян черен пипер. Бурканите с месо се затварят хубаво и се стерилизират за два часа и половина минимум от завирането на водата.

От това количество месо излизат два буркана тип Омния.

По този начин имате винаги под-ръка готово свинско месо, което може да добавите към готово ястие или да приготвите нещо набързо с него.

Консервирано свинско месо в буркани е чудесна идея, когато ви се приготвя зеле със свинско, свинско с грах или ориз със свинско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: